Hodgson tökéletes hétvégéje

2003.03.04. 15:10

 
   
   

Az angol Niel Hodgson jól végezte munkáját a múlt hétvégén. A Superbike VB szezonnyitó fordulójának mindkét versenyét megnyerte, ezzel máris 10 pontos előnyre tett szert a VB pontlistán.

Az első versenyen a Ducati 999 pilótája ugyan nem kapta el szépen a rajtot, és pole pozíciós starthelye ellenére a negyedik helyről kellett felküzdenie magát. Ez a kis megingás azonban nem tartott sokáig, az ötödik körtől már Hodgson vezette a mezőnyt, és nem hagyott kiskaput az őt üldöző Ruben Xaus számára.

Az első verseny eredménye:

1. Hodgson (Ductai Fila)
2. Xaus (Ducati Fila)
3. Walker (HM Plant Ducati)
4. Toseland (HM Plant Ducati)
5. Laconi (Ducati NCR)
6. Martin (Ducati DFX)
7. Lavilla (Suzuki)
8. Pedercini (Ducati)

A második versenyen már egy fikarcnyi esélyt sem hagyott Hodgson az ellenfeleknek. Rajt-cél győzelemmel ismét 25 pontot sepert be. Második ismét csapattársa, Xaus lett, aki hűséges kiskutyaként rótta a köröket Hodgson mögött.

Az eredménylistán látottakkal ellentétben nem csak Ducatik, indultak a versenyen. Míg az első fordulóban Gregorio Lavilla Suzukijának sikerült beférkőzni az élen végzett piros versenymotorok közé, a második versenyen a superbike újonc Petronas gép Troy Corserrel a nyergében is befért a legjobb nyolc közé.

Hodgson messzemenőkig elégedett eredményével: "Ez egy tökéletes hétvége volt számomra. Én voltam a leggyorsabb az összes időmérő edzésen, pole pozícióból indultam, és megnyertem mindkét versenyt, és új körrekordot állítottam fel. Azt hiszem, mindent megtettem." A második verseny eredménye:

1. Hodgson (Ductai Fila)
2. Xaus (Ducati Fila)
3. Toseland (HM Plant Ducati)
4. Walker (HM Plant Ducati)
5. Martin (Ducati DFX)
6. Lavilla (Suzuki)
7. Corser (Foggy Petronas)
8. Borja (Ducati DFX)