A Harris MotoGP csapat leszerződtette versenyzőit az idényre

2003.03.11. 17:44

 
   
   

Az ifjú angol Chris Burns , és a GP veterán Ralf Waldmann lesznek a Yamaha alapokra épülő Harris WCM gépek pilótái a MotoGP világbajnokságban. Waldmann nem versenyzett főállásban a 2000-es GP szezon óta, azonban jelenleg is tartja a meglehetősen kétes kitüntető címet, miszerint ő a legsikeresebb, de világbajnokságot még soha nem nyert versenyző. A 250 köbcentis géposztályban kétszer végzett az összesített pontverseny második helyén, így a GP világában szerzett tapasztalata értékes lehet a Harris WCM csapat számára.

 
   
   

Waldmann úgy érzi, a nagyobb motor nem jelenthet számára problémát: "Úgy vélem vezetési stílusom a nagymotorokhoz is passzol, mivel nem vagyok az a nagy kanyarsebességgel közlekedő versenyző. Szeretem kihasználni a motor erejét, ezt tettem akkor is, amikor a Kenny Roberts 500-as gépével mentem 1998-ban"

Waldmann a mindössze 22 éves Chris Burns-höz csatlakozik, aki a Brit Superstock bajnokságból katapultált a MotoGP mezőnyébe. Burns szerződése 1 szezonra szól, bár a csapatfőnök fenntartott magának egy opciót további 3 évre, ami azt jelentheti, hogy Burns egészen 2006-ig MotoGP résztvevő lehet. Burns-t Niall Mackenzie javasolta a csapatba, akinek ezért jó pár sörrel és egy adag hálával tartozik az ifjú tehetség. Nincsenek illúziói a feladat nagyságával kapcsolatosan, főleg, hogy egy általa ismeretlen motorral kell a küzdelmekbe bekapcsolódnia. Eredetileg Burns helyére a jelenlegi Brit Superbike bajnokot, Steve Hislop-ot vagy Michael Rutter-t kívánta a csapat szerződtetni, azonban ők ezt visszautasították. Chris Burns viszont örömmel fogadta el a kínálkozó lehetőséget, ezért az idei év nem kezdődhetett volna jobban számára, mint hogy a MotoGP-ben landoljon.