Buli volt Daytonaban - itt a tavasz

2003.03.18. 10:50

 
   
   

A motorosoknak, - legalábbis a Nagy Vízen túl -, a Daytona Bike Week kezdete jelzi a tavasz és a motoros idény beköszöntét. Sajnos itthon nem csak hogy hasonló szezonnyitó nincs, de még tavasz sem. A hagyományok szerint minden évben, március első hétvégéjén rendezik meg a Bike Week-et Daytona Beachen Floridában. Idén azonban az eseményt majdnem elmosta az eső, pedig Florida állam jelképe maga a napsugár.

 
   
 

A folyamatosan fenyegető eső ellenére a Daytona Bike Week hangulata igazán jóra sikeredett. Ennek első számú oka, hogy bárhová ment az ember a városban, közel 600.000 motoros valamelyikének üdvözletével találkozhatott. A világ legnagyobb motoros eseménye ugyan esővel startolt, ennek ellenére a csillogó motorok, és az összejövetelre oly jellemző bikinis csajok mégiscsak megjelentek. A hűvösnek mondott hőmérséklet egyébként 20 fok körüli értéket jelentett a nap legnagyobb részében.

 
   
   

Bár a Bike Week alap motorkerékpárja természetesen a Harley-Davidson, azért egyre nagyobb számban fordulnak elő más gyártmányú gépek az összejövetelen. Persze a legnagyobb értéket a mindenféle módon átépített Harley-k képviselik. Annak ellenére, hogy a motorok többsége Daytonában még mindig HD, a fiatal amerikai motorosok egyre gyakrabban jönnek az eseményre tuningolt sportmotorjaikkal.

 
   
 

A módosított Yamaha R1-esek és Suzuki Hayabusák száma évről évre növekszik, bár a változás nem annyira drasztikus, mint amennyire lehetne, az USA-ban értékesített sportgépek számát tekintve. Azonban szinte minden évben, minden egyes jelen lévő motoros számára, legyen az sportgép, avagy chopper tulajdonos, a leglényegesebb momentuma a Bike Week-nek az, amikor a Fő utcán végiggördülhet, egy mellesleg erős, bikinis hölggyel az utasülésen.