Bemutatkozott a KTM 125-ös GP csapata

2003.03.24. 12:54

 
   
   

A KTM 125-ös GP motorja végre közelebbi kapcsolatba került az aszfalttal, mikor az osztrák gyár csapata két sikeres tesztet hajtott végre velük. A 2002-es világbajnok, Arnaud Vincent, és a korábbi világbajnok Roberto Locatelli Almeriaban és Valenciában próbálták ki új motorjaikat. Arnaud Vincent éppen csak felépült decemberi Supermoto versenyen szerzett sérüléséből, így elmondása szerint még nem 100%-os az egészségi állapota. Azonban Vincent már alig várta, hogy ismét motorra ülhessen, és az sem mellékes, hogy tavaly éppen Valenciában nyerte meg a bajnoki címet.

Eközben csapattársa, Locatelli, igen optimistán nyilatkozott az esélyeikről, annak ellenére, hogy a motor fejlesztése még igen kezdeti szakaszában van csak. Az olasz pilóta egész télen a fizikai felkészülésére koncentrált, mivel néhány kilóval nehezebb volt a 125-ös géposztályban elvárt súlyhoz képest. Locatelli elégedetten beszélt a KTM-nél folyó munkáról, és bízik benne, hogy nagy eredményeket lesznek képesek elérni a csapattal, bár személy szerint neki még 2-3 versenyre szüksége van, hogy visszaszokjon a 125-ös géphez.

 
   
   

A projekt egyik kulcsfigurája a nagyszerű képességekkel rendelkező technikai vezető, Harald Bartol. Elmondása szerint egész télen az idő ellen dolgoztak, és folytatják ezt jelenleg is. Egyelőre kérdéses, hogy még egy teszt belefér-e programjukba a japán forduló előtt, avagy sem. Nagyon kemény munkát végeznek a csapat munkatársai, mivel a semmiből kellett felépíteni a KTM 125-ös GP motorját. Itt azért megjegyzendő, hogy Bartol évek óta az egyik legfelkészültebb szakembere a GP világának, és a Derbi-Gilera páros kitűnő eredményei az elmúlt időszakban nagyrészt neki köszönhetők. A csapat felépítése sem mindennapi, ugyanis 7 országból állt össze a gárda.