Európa felé terjeszkedik az Indian

2003.03.25. 13:11

 
   
   

Talán rá is fért már a gyárra egy kis vérfrissítés, ugyanis az utóbbi időben csak az Indián motorkerékpárok visszahívásáról kaptunk híreket. Az Indian Motorcycle Company idén januárban új kereskedelmi igazgató helyettest kapott. John Kohler már belépésekor friss lendületet adott a gyárnak. Terveiben szerepel, hogy a gyár a 2003-as évben megdöntse az eddig regisztrált legmagasabb eladási rekordjait.

Kohler - aki az elmúlt tizenöt évet a kaliforniai Mercedes-Benz cégnél, az azt megelőzőket pedig hasonlóan neves vállalatoknál töltötte - tervbe vette, hogy ráveszi az európai piacért felelős Alan Forbest, hogy nagyobb hangsúlyt fektessen az Öreg Kontinesen a motoreladásokra. Tervei szerint Európában piacra dobnának egy, az amerikai piacra gyártott modellektől eltérő, 2000 köbcentis, soros négyhengeres, kardánhajtású Indián motorkerékpárt, amelytől a megváltó eladási rekordok nagy részét várják.

Egy hónappal később, február 1-én új státuszt is alapítottak a cégnél, az utángyártott alkatrészekért felelős helyettes igazgató Wade Hubbard lett. Talán nem is csoda, hogy az új fejes hatalmas tapasztalatokkal rendelkezik ezen a területen - az elmúlt években (talán csak véletlen egybeesés) a Mercedes-Benz cégnél töltött be hasonló pozíciót.