A Gilera GP csapatát ismerhette meg a közönség

2003.03.26. 09:26

 
   
   

Mióta a Gilera 2001-ben visszatért a GP világába, két igazán kiemelkedő szezont mondhat a magáénak, szinte mindig a 125 köbcentis mezőny elejében találhattuk a vörös fényezésű motorjaikat. Már indulásuk első évében megszerezték a világbajnoki címet, és tavaly a második helyezést érték el. Mindkét esetben Manuel Poggiali volt az eredményeket szállító pilótájuk. A csapat új felépítését Milánóban mutatták be a múlt héten, ahol Giampiero Sacchi csapatfőnök jelentette be a fontosabb változásokat.

A csapat technikai igazgatójának Olivier Liegeois-t nevezték ki, mivel Harald Bartol a KTM-hez távozott. A csapat szponzora a Gilera mellett a Metis cég lesz. Sacchi szerint a következő szezonban igen sok fáradtságba kerül majd a jó eredmények elérése. Nemcsak a legkeményebb, hanem a legizgalmasabb gyártó címét is szeretnék magukénak tudni a GP projekt jóvoltából. A bemutatón a Gilera csapat egyik pilótája, Stefano Bianco is jelen volt.

A 17 éves olasz pilóta elmondta: "Érzem a nagy felelősséget, de egyben magabiztos vagyok, mert látom, hogy a csapat mennyire tapasztalt szerelőkből állt össze. Ez az első alkalom, hogy egy hivatalos gyári csapat pilótája lehetek, de egyelőre még pihenek, bár kész vagyok a maximumot nyújtani, ezzel visszafizetni a csapat belém vetett bizalmát. A téli tesztek igen biztatóak voltak, megismerkedtem a motorral, és a csapattal is. Már számolom az órákat az első Gran Prix verseny kezdetéig."