Bemutatkozott az Aprilia MS csapata

2003.04.02. 13:50

 
   
   

Az Aprilia megnyerte a 125-ös és 250-es géposztályban a világbajnoki címet a 2002-es szezonban, és ez az eredmény önmagáért beszél. A noalei gyár szeretné megismételni ezt a nagyszerű eredményét a 2003-as idényben is. Marco Melandri, a tavalyi apriliás világbajnok azonban elhagyta a negyedliteres géposztályt, így a gyár Manuel Poggialit választotta helyére, aki természetesen ott volt az Aprilia MS csapat bemutatkozásán a múlt hétvégén, szülőföldjén, San Marinóban.

Ivano Beggio, az Aprilia mindenható főnöke a következőket mondta az ifjú pilótáról:
"Fantasztikus dolog Poggialit a csapatunkban tudni, ismerve eddig elért sikereit a 125-ös géposztályban. Örömünkre szolgál, hogy egy olyan fiatal, tehetséges pilótával köthettünk szerződést, aki győzelemre született. Említést érdemel csapatunkban még Jan Witteveen, akinek műszaki tudása sok-sok világbajnoki címet hozott nekünk, és Rossano Brazzi technikai igazgató, aki ifjú tehetségek álmainak valóra váltásában segédkezik."

Poggiali, a legfrissebb Aprilia ígéret is megszólalt a bemutatón: Kifejezte örömét, hogy a projekthez csatlakozhatott, bár visszautasította, hogy az idényt megelőző tesztfázis alapján a világbajnokság egyik esélyesének kiáltsák ki. Célja mindössze annyi, hogy jól szerepeljen, és egyelőre nem gondolkozik a VB címről.