Bemutatkozik a Safilo-Oxydo GP csapat

2003.04.02. 13:03

 
   
   

Az Aprilia gyári támogatásával rendelkező Safilo Oxydo csapat is megtartotta hivatalos bemutatkozását az olaszországi Riminiben. A csapatot az a Lucio Cecchinello irányítja, aki maga 1993-ban debütált a világbajnokságon, és 1996 óta saját csapatával versenyez a 125-ös géposztályban. Idén gyári támogatással indítanak gépeket a 125-ös és 250-es kategóriákban. A 250-esek közt az ígéretes Randy De Puniet versenyez a csapatnál, míg tartalék pilótája David Checa lesz. A 125-ös osztagban maga Cecchinello, és a 250-esek közül lefelé váltó ausztrál tinédzser, Casey Stoner száll harcba a világbajnoki címért.

Cecchinello elmondta, hogy mi az oka, hogy a visszavonulás ellenében dönt évről évre, 33 éves kora ellenére:
"Az érzés, hogy a világ legjobb versenyzői közt lehetek, a sok év kemény munka, a tavaly elért 5 dobogós helyezés és három győzelem, és a szenvedély. Tudom, hogy mindenki azt szeretné tudni, mikor döntök végre úgy, hogy befejezem versenyzői pályafutásom. De én csak egyetlen dolgot mondanék: Meg akarom nyerni a világbajnokságot! Casey az egyik legtehetségesebb fiatal a VB mezőnyében, és nagyon büszke vagyok, hogy én lehetek a tanára. A 250-es kategóriát nézve úgy vélem, Randy-val nagyszerű eredményeket érhetünk el a géposztályban."

De Puniet, aki kilencedikként végzett a 2002-es sorozatban, hozzátette:
"Ez egy álom, amely valóra vált. Idén egy csúcs csapatnál versenyezhetek, gyári támogatású motorral, és ezt szeretném megköszönni az Apriliának, Lucionak, és a szponzoroknak. A hivatalos tesztek Jerezben és Estorilban nagyon jól sikerültek, magabiztossá váltam a bajnokság kezdetére. A csapattagok igazán profik, és Lucio mindenre odafigyel."