Ismét lesz női versenyző a motoros GP világában

2003.04.01. 09:00

 
   
   

A holland GP csapat tulajdonos Arie Molenaar és főszerelője, Hans Spaan hivatalosan is bemutatta a 2003-as világbajnokságon szereplő együttest. Az utrecht-i bemutatón megtudhattuk, hogy a csapat egyik főszponzora a Dark Dog lesz, és a 250 köbcentiben induló csapathoz egy nagyon csinos női pilótát, a német Katja Poensgent szerződtettek a háromszoros holland bajnok, Henk van de Lagemaat mellé.

Molenaar felvázolta Poensgennel kapcsolatos terveit, és örömmel közölte, hogy egy holland pilóta hajt majd az egyetlen holland GP csapatnál. Poensgen kisasszony nem a leggyorsabb köridejéről híres a mezőnyben, ellenben csinos külseje miatt rendkívül kedvelik a szponzorok, és a sajtó munkatársai, és ő hozta a csapathoz a Dark Dogot is. Lagemaat a legtehetségesebb holland pilóta jelenleg, A csapatfőnök továbbra is keres egy fiatal, tehetséges, lehetőleg holland versenyzőt, de reméli már az idén VB pontokat gyűjthetnek Lagemaat segítségével.

 
   
   

Katja elégedett a 2 éves szerződésével a csapatnál, és reméli, hogy kevesebb pletyka lesz körülötte, viszont annál több akció fogja jellemezni visszatérését a GP világába. Elmondása szerint többet koncentrál az edzésekre, és nagyobb örömmel versenyez a futamokon. Ezeket néha elhibázta 2001-ben, amikor a sajtókonferenciákra és interjúkra helyezte a nagyobb hangsúlyt, ahelyett, hogy a csapatával beszélgetett volna többet a versenyekről, a motorokról és a technikai beállításokról. Nincs ezen mit csodálkozni, hiszen akkoriban igazán nagy szenzációt jelentett az, hogy egy nő szerepel a férfiak közt a világbajnokságban. Reményei szerint mér elmúlt ez a felfokozott sajtó érdeklődés személye iránt, így több ideje lesz a versenyzésre koncentrálni.

A 34 éves Van de Lagemaat tavaly megnyerte a 250 köbcentis Európa Bajnoki futamot az asseni pályán, amivel meggyőzte jelenlegi főnökeit, hogy a csapatban a helye. Kétszer már részt vett GP futamon is, de a 16 pályából csak 6-ot ismer jól, így nem lesz könnyű olyanok ellen versenyeznie, akik szinte mindegyik pályát jól ismerik már. Viszont a technikai dolgokért az a Hans Spaan felel, aki korábban kilencszer nyert GP futamot, így Lagemaat a tengerentúli versenyek után következő európai helyszíneken már VB pontokra pályázik, főleg a hazai közönség előtti Holland Nagydíjon.