A Nortont ezentúl Vipernek hívják

2003.03.31. 15:14

 
   
   

Alig telt el néhány hónap az óta, hogy tavaly augusztusban az amerikai Freedom Motorcycles Inc. bejelentette, hogy megvásárolta, majd levédette a Norton márkanevet Észak-Amerika területére. Úgy tervezték, hogy a Norton Motor Company megalapítása után az új Norton motorkerékpárt úgy vezetik be a piacra, mint Amerikában gyártott motort. Az első legyártott modell 2002. végén gördült volna le a gyártósorról Freedom Cruiser by Norton néven.

A legújabb hírek szerint a Norton Motorcycle Company nevet változtatott, ezentúl Viper Motorcycle Company-nak hívják. A cég vezetőségének nyilatkozataiból megtudtuk, hogy jogi viták merültek fel a Global Coin céggel, a Norton márkanév eredeti tulajdonosával. Mivel a márkanév használata ezek után piaci szempontból túlságosan kockázatossá vált, az új tulajdonos lemondott jogairól.

A Viper Motorcycle Company idén májusban kezdi meg a termelést, addig elegendő idejük lesz a gyár felszerelésére és a tesztüzemre. A gyár első modellje a Viper Diablo Power Cruiser felülmúlta az elvárásokat, a kereskedők már leadták megrendeléseiket, és alig várják, hogy kipróbálhassák az új cirkálót. Az új motorkerékpárgyár célja, hogy a csúcsminőségű motorkerékpárok teljes skálájával szerepeljen a piacon, idén az alap cruiser modell mellett a boltokba kerül egy power cruiser, egy sport cruiser és egy túra cruiser modell is. www.vipermotorcycle.com