Olasz motor egy japán és egy amerikai pilótával

2003.04.03. 15:34

 
   
   

Az Aprilia PR szakemberei a "Kelet találkozik nyugattal az Aprilia RS Cube-nál" szlogent találták ki a csapat milánói bemutatójára. A nagyközönség előtt megrendezett eseményen Ivano Beggio az olasz gyár mindenható főnöke és az Inter sztár Christian Vieri voltak a házigazdák. Az esemény a MotoGP motor mellett a gyár két versenyzőjére, a texasi Colin Edwardsra, és a japán Noriyuki Hagara koncentrált. A formaságokon kívül a két versenyző különböző kultúrája is megjelent a háttérben, egyszer amerikai country zene szólt, majd japán zenei motívumokat is hallhattak az egybegyűltek. A Valley emlékmű, és a Fuji hegy látképe szintén a két világ találkozását mutatta meg.

Beggio beszédében emlékeztette a hallgatókat arra, hogy a gyár történelmében eddig ismeretlen technológiákat alkalmazott az RS Cube projekt, és ugyan a tavalyi évet még csak a teszteknek szentelték, de az idei szezonban a cég eredményeket vár a csapattól. Mindenki ismeri Ivano Beggio elkötelezettségét a GP sport iránt, aki kifejezte azon vágyát, hogy az idei évben remélhetőleg nem hátráltatja már semmi az Aprilia MotoGP projektjét, és ennek meglesznek az első eredményei is.

Edwards kiemelte, hogy a VB 16 pályájából 12-t egyáltalán nem ismer, de ez nem lehet számára probléma, mivel egy nappal korábban megpróbálja megtanulni a pályákat, és reményei szerint Haga is megmutat neki egy-két jó versenyvonalat. Haga némileg "szerényebben" nyilatkozott. Elmondta, hogy egyre jobban kedveli a motorját, és győzni szeretne Suzukában, már az első versenyen, mivel ez neki hazai pálya. Ivano Beggio azzal zárta a bemutatót, hogy a legjobb 7 csapat egyik helyére pályáznak, mire eljön az évzáró.