Helycserés támadás a Moriwaki és a Harris WCM között

2003.04.03. 12:57

 
   
   

A Moriwaki Engineering megállapodást kötött Peter Clifforddal, hogy a második Harris WCM gép helyett egy Moriwaki MD211VF indul a MotoGP szezon idei első versenyén Suzukában. Clifford képtelen volt használható pilótát találni a csapattól önként távozó Ralf Waldmann helyettesítésére, és boldogan fogadta a japánok ajánlatát, miszerint Tamaki Serizawa indulna a csapat versenyzőjeként.

Mamoru Moriwaki igazgató elmondta, hogy egyelőre még csak a Honda motoros MD211VF prototípusát tudják elhozni, mivel a gép fejlesztési stádiumban van. Céljuk az első 15 pontszerző hely valamelyikén végezni. A Moriwaki Engineering idén ünnepli fennállásának 30 éves évfordulóját, és a suzukai pályát is a cég megalakulása óta használják, így megtiszteltetés számukra, hogy a MotoGP rajtkockájára ezen a pályán állhatnak fel első alkalommal.

A Moriwaki utoljára 1986-ban képviseltette magát a GP legmagasabb osztályában, amikor Shunji Yatsushiro állt rajthoz egy Moriwaki által felkészített Honda NSR500 nyergében az 500 köbcentis GP kategóriában