A Malaguti a GP világában

2003.04.10. 14:56

 
   
   

A Malaguti megérkezett a világbajnokság színterére múlt héten, mivel vadonatúj 125 köbcentis versenygépük az első versenyén vett részt a Japán Nagydíjon Suzukában. Az olasz robogógyártó a harmadik legnagyobb gyár az Aprilia és a Piaggo mögött, és korábbi terveik szerint már előbb bemutatkoztak volna, azonban álmuk csak Japánban vált valóra, amikor Fabrizio Lai és Julian Simon által vezetett prototípus gépek átgördültek a célvonalon első hivatalos bemutatkozásuk alkalmával.

Lai, aki korábban megnyerte az olasz bajnokságot, és 16. lett a japán futamon a következőket mondta a motorról:
"A gép teljesen új, és ezt az évet a fejlesztésre szánjuk, így nem várható, hogy már az évad elejétől gyorsak legyünk. Nagyon sok új alkatrészt teszteltünk a tél folyamán, amelyek Mugellóig nem kerülnek beépítésre, de személy szerint azt remélem, hogy tovább fejlesztjük a motort, és nekem lesz lehetőségem vele menni 2004-ben is."
A spanyol Simon, aki a 19. helyen végzett Japánban hozzátette, hogy a motor még nincs 100%-ban készen, de a szezon felére már az élboly legjobbjaival szeretnének mérkőzni. Egyelőre kissé lemaradásban vannak az korábban meghatározott céljaikkal kapcsolatban, mivel szerettek volna mind a 16 futamon pontszerző helyen célba érni.