Sikeres volt a Moriwaki MotoGP bemutatkozása

2003.04.15. 10:56

 
   
   

Mamoru Moriwaki - a Moriwaki Engineering igazgatója - üdvözölte Tamaki Serizawa és az MD211VF prototípus eredményét, miután megtörtént sikeres bemutatkozása a Japán Nagydíjon. A motor jelzésében az MD, a Moriwaki Dream-et jelzi (Moriwaki Álma), az F pedig a Fighter (Harcos) szóra utal. A 211V a Honda motorokról jól ismert, RC211V-re utal, pontosabban annak V5-ös hajtóművére, amely a Moriwaki prototípusában is dohog. Az új fejlesztés 19. helyen fejezte be a versenyt, és a japán cég rengeteg értékes adatot gyűjtött az új vázról, hogy azt motorjuk következő szabadkártyás szereplésére továbbfejleszthessék.

"Serizawa nagyszerű munkát végzett, akárcsak az egész csapat, akik a motort felkészítették ilyen rövid idő alatt" - mondta Mr. Moriwaki. "Tudtam, hogy nem lesz könnyű, és szereplésünk célja az volt, hogy annyi adatot gyűjtsünk, amennyi csak lehetséges, és ezt sikeresen teljesítettük a verseny befejezésével, tekintet nélkül az elért helyezésre. Most egy új vázat készítünk, felhasználva a futammal szerzett tapasztalatokat, és remélem, ott leszünk a MotoGP 13. futamán, Motegiben."

Miközben az MD211VF az RC211V blokkját használja, egy teljesen egyedi Moriwaki vázat kapott, amelyet a cég 30 éves tapasztalatai és hagyományai szerint építettek meg. Ez egy króm-molibdén térhálós csőváz, és azért esett erre a típusra a cég választása, mert előállítási költsége alacsony, és könnyű rajta a változtatásokat végrehajtani. Mindez lehetővé tette a csapatnak, hogy viszonylag alacsony költségen, és gyors fejlesztéssel egy versenykész prototípussal indulhassanak együtt a gyorsasági motorversenyzés krémjével Suzukában, és ez az idén 30 éves fennállását ünneplő Moriwaki cégnek igen nagy dicsőséget jelentett.