A legnagyobb Harley

2003.04.18. 09:01

 
   
   

Az idén 45 éves S&S Cycle és még öt vezető custom motorkerékpár-tervező cég idén együttesen adózik az úttörő Harley-Davidson márkának, valamint a V-twin motorkerékpár-piac 100 éves evolúciójának.

Hogy az alkalmat méltóképp ünnepeljék meg, a hálás csapat - S&S, American IronHorse Motorcycle Co., Bourget's Bike Works, Arlen Ness Motorcycles és az MCC Manufacturing - megalkotta a világ legnagyobb utángyártott V2-es motorblokkját. Az S&S által elkészített 145 köbhüvelykes (2375 köbcentis) blokk köré az öt cég saját stílusában öt különleges motorkerékpárt tervez, amelyeket az év folyamán, több helyszínen bemutatnak majd. Az első ilyen esemény a márciusi Daytona Bike Week volt.

A csapat a 145 Tribute projektet az S&S alapítóinak, George és Marjorie Smith-nek ajánlja. A pár az elmúlt 45 évben a cég fejlesztéseivel, versenyeredményeivel és rekordjaival nagyban hozzájárult az utángyártott ikerhengeres motorok alkatrészpiacának fejlődéséhez. Brett Smith, aki a család harmadikgenerációs képviselője, szintén részt vesz a cég vezetésében.