A KTM GP projekt a tervek szerint halad

2003.04.18. 10:09

 
   
   

A KTM gyorsasági versenyprojektje két prominens képviselővel - Arnaud Vincent tavalyi és Roberto Locatelli korábbi világbajnok - elég csendesen mutatkozott be a Suzukai GP futamon. A Red Bull által szponzorált, friss festésű narancssárga idomok alatt az igen kevés teszten átesett új KTM technika lapul, amellyel Vincent a 9. helyről esett ki a második kör után motorhiba miatt, míg Locatelli a 23. helyen futott célba.

A gépezetben nyilvánvalóan akadozó fogaskerekek tulajdonképpen a technikai dolgokban mindenható Harald Bartol felügyelete alá tartoznak, aki az egész 125-ös projektet úgy fogja fel, mint az eljövendő MotoGP szereplés alapját, és a következőket nyilatkozta erről:
"Kicsit másként néz ki a motor aerodinamikailag, mint a többi gép, valamint a motor oldaláról nézve, egy teljesen új rendszerű sebességváltó fejlesztése folyik. Alapvetően a jövőbe tekintünk, és számos olyan dolgot már most úgy fejlesztünk ki, hogy azt később a MotoGP motornál használni tudjuk. Mindössze 4 hónap telt el, és ez nem elegendő idő egy teljes tesztprogram és minden egyéb munka elvégzésére. Úgy vélem 3-4 verseny kell ahhoz, hogy odaérjünk, ahol lennünk kellene. Nem lehet a bajnoki címért küzdeni, ha nem az első versenytől küzd érte az ember, de már előre örülök annak, amit képesek leszünk elérni."

Vincent szerint ez inkább egy teszt időszak, mintsem verseny, mivel még rengeteg tennivalójuk van. Nem ismerik eléggé a motort, így jobban meg kell barátkozniuk velük, mielőtt a határait elkezdik feszegetni. Rengeteg ember vesz részt a projektben, és lépésről lépésre halad a fejlesztés az idei évben.