Abe helyettesíti a sérült Melandrit

2003.04.22. 09:35

 
   
   

A Fortuna Yamaha csapat bejelentése szerint Norick Abe fogja helyettesíteni a suzukai futamon bokatörést szenvedő Marco Melandrit a Dél-Afrikai Nagydíjon, április 27-én. A 27 éves japán versenyző jelenleg a Yamahánál áll alkalmazásban, mint gyári tesztpilóta. Abe egy 2003-as YZR-M1-es nyergében fog versenyezni, annak ellenére, hogy az elmúlt hónapokban, így Suzukában is, már egy 2004-es prototípus M1-essel körözött.

Melandri többszörös lábtörést szenvedett a suzukai futam első időmérő edzésén. A helyi elsősegély után Olaszországba repült, ahol az imolai Mobile Clinica személyzete további kezelésben részesítette. Kettős törést szenvedett bokája köré rögzítés került, amelyet várhatóan a héten már levesznek a doktorok, és elkezdődhet a fizikoterápiás kezelés. Combcsontjában is csökkent a vérömleny, és a csontnak komplikációktól mentesen kell gyógyulnia. Az orvosi csapat elégedett Melandri egészségi állapotának javulásával, de szerintük még korai lenne bármit jósolni a tavalyi 250-es világbajnok visszatérésével kapcsolatosan. Bár az előzetes találgatások szerint már akár az első 2003-as európai futamra, a május 11-i jerezi futamra harcképes lehet Melandri, és azért ez szenzációsan gyors felépülést jelentene.

Alex Barros, aki szintén megsérült a Yamaha istállójából a japán futam bemelegítő edzésén, a térdén szenvedett kisebb-nagyobb sérüléseket. Barros visszautazott Brazíliába, ahol fizikoterápiás kezelést alkalmaznak a térdén, hogy egészségesen térhessen vissza a Dél-Afrikai Nagydíjra.