A Honda szerint sincs nálunk meleg

2003.04.22. 11:11

 
   
   

Az amerikai Honda cég visszahívta Gold Wing GL1800 modelljeit, mivel ebből a típusból néhányban meghibásodott a motorhűtő visszajelző műszere, és 10-15 mérföld/órás sebességnél indokolatlanul, túl magas motorhőmérsékletet jelzett vissza. A cég úgy határozott, hogy az összes eladott modellen térítésmentesen kicseréli az ECM (Engine Control Module) elnevezésű motor ellenőrző modult, végrehajt egy komplett hűtőrendszer ellenőrzést és a hűtőfolyadékot is lecseréli teljesen ingyen.

A visszahívásban résztvevő modellekbe azt az újfajta ECM-et szerelik majd be, amelyet a 2004-es GL1800-ashoz terveztek. Mivel az új műszer forgalmazása még nem kezdődött meg, a tulajdonosok kiértesítése június elején várható, de a cég igyekszik a problémát még a nyár beállta előtt orvosolni. A jelenlegi tulajdonosok a visszahívásban természetesen elsőbbséget élveznek majd, és akkor sem kell fizetniük a hibaelhárításért, ha a járművön már lejárt a garancia.

A Honda Hungary-tól megtudtuk, hogy a jelenlegi állás szerint csak Amerikában hívták vissza a Goldwingeket, mert ott különösen meleg körülmények között használhatják. Az angol

Goldwingeket még nem hívták vissza mert ott sosincs olyan extrém hőség. Több információt a képviselet még nem kapott.