Megszólalt a Honda is

2003.04.23. 12:00

 
   
   

A Honda Motor Co. Ltd. a következő sajtónyilatkozatot tette Daijiro Kato halála után:
A 2003-as MotoGP első futamán, amelyet a japán Suzuka versenypályán tartottak, Daijiro Kato belerohant a pálya szélén lévő védőkorlátba a sikán előtti részen. A balesetet követően Kato kómába esett, és ezután két hétig orvosi kezelés alatt állt. Április 20-án, hajnali 0 óra 42 perckor Daijiro Kato elhunyt 26 éves korában. A halál oka az agyban fellépő végzetes nyomásfokozódás volt.

Suguru Kanazawa, a Honda igazgatója, a HRC elnöke a következőket mondta elhunyt honfitársáról:
"Óriási szomorúságot éreztem Daijiro Kato tragikus halála kapcsán. Ő volt Japán egyik képviselője a motorversenyzés világában, és a világ egyik legjobb pilótájának ismerték el. Kato 2001-ben megnyerte a 250 köbcentis kategória világbajnoki címét, és múlt évben a hetedik volt a MotoGP géposztály év végi összesítésében. Szívből imádkozunk érte.

 
   
   

Daijiro Kato szurkolói, mindenki azon imádkozott, hogy a lehető leggyorsabban felépüljön, és igazán szívszaggató volt megtudni, hogy itt hagyott minket. A legmélyebb részvétnyilvánításunkat fejezzük ki Daijiro Kato családjának, és szeretnénk kifejezni őszinte hálánkat Kato összes szurkolójának, akik támogatásukról biztosították őt."

Eközben a Honda megnyitott egy kiállítást a tokiói központjában, amelyen megtekinthető Kato 250 köbcentis világbajnokságot nyert NSR250-es motorja, a 2002-ben általa használt NSR500-as, és az a VTR1000 SPW, amelyen Colin Edwards társaként megnyerte a tavalyi 8 órás Suzukai megbízhatósági versenyt.