Magyar csapat a BMW Boxer Kupán

2003.04.23. 14:59

 
   
   

Ötödik éve, hogy megrendezik a BMW R1100S modellek versenyét, a BMW Boxer Kupát. Az eredetileg francia és belga kezdeményezés 2003-ra világméretűvé nőtte ki magát. Idén 22 csapat 36 versenyzője küzd a 9 futamos versenysorozaton, hogy végül elnyerje a bajnoki cím dicsősége mellett a nem kevésbé értékes díjakat is.

 
   
   

Ebben az évben először Team Wallis Motor Hungary néven - Zámbó Balázs csapatfőnök vezetésével - magyar egység is indul a BMW Boxer Kupán. A négy tagú csapat versenyzője a korábban Stocksport és Supersport 600 kategóriában Magyar Bajnoki címet nyert versenyző, Szabó Attila. A két motor felkészítéséről és a futómű-beállításáról a német Max Bowen versenyszerelő gondoskodik. Segítője Sinkó György, aki a versenymotorok és a komplett versenyfelszerelés szállítását is végzi.

 
   
   

A BMW Boxer Kupa sikere annak köszönhető, hogy a versenyzők teljesen azonos gépeken BMW R 1100 S motorokkal állnak rajthoz. Az R1100 S Boxer Cup Replica géphez képest annyi változtatás történt, hogy előre hátra hosszabb lengéscsillapítókat szereltek a motorba, hogy ezzel magasabb legyen a gép, és ne minden kanyarban szelepfedélen forduljon a versenyző. Előírás a fékcsövek acélsodronyosra való cseréje. Más a kipufogó, ezzel jelentős súlycsökkentést értek el, és egy módosított elektronika érkezik még a motorhoz. A szabályok csak a gyári BMW alkatrészek használatát engedik meg.

 
   
   

Szabó Attila első versenye az angliai Oulton Park-ban, május 5-én hétfőn lesz, mert a márciusi daytonai futamon még nem indult a magyar csapat.

Zámbó Balázs csapatfőnök szerint a reálisan megvalósítható cél, hogy a bajnokság során folyamatosan az élmezőnyben legyenek, és pontot szerezzenek minden versenyen.

 
   
   

2003-as futamok

Március 9. 200 mérföldes verseny Daytona, USA
Május 5. Brit Superbike Bajnokság Oulton Park, Nagy Britannia
Május 24. Francia Nagydíj Le Mans, Franciaország
Június 7. Olasz Nagydíj Mugello, Olaszország
Június 14. Katalán Nagydíj Barcelona, Spanyolország
Június 28. Holland Nagydíj Assen, Hollandia
Július 5. Master of Endurance Spa-Francorchamps, Belgium
Július 26. Német Nagydíj Sachsenring, Németország
Augusztus 17. Cseh Nagydíj Brno, Csehország
http://totalbike.hu/motorhirek/?main:2002.08.01.&99155 http://totalbike.hu/motorteszt/bmwrs/ Telelever, Paralever és a többiek