A WCM új blokkal készül a MotoGP részvételre

2003.05.08. 10:46

 
   
   

Mint az ismeretes, a két hete megrendezett Dél-Afrika GP-n a FIM műszaki ellenőrei diszkvalifikálták a Harris WCM csapat motorjait a MotoGP kategóriából, mivel a blokk túl sok alkatrésze hasonlított a széria Yamaha R1 hajtóművéhez. Peter Clifford csapatfőnököt eléggé a taccsra tette a döntés, és egy nyilatkozatot tett közzé, amelyben FIM ellenőrök határozata ellen tiltakozott.

Azonban a tiltakozás mellett a WCM pozitívan áll hozzá a jövőbeni szereplésükhöz a MotoGP-n, és bemutatták blokkjuk következő verziójának első öntvényét. Az új öntvény fontos tulajdonsága a kazettás váltómű, amely lehetőséget ad arra, hogy a váltó áttételeit úgy változtassák az edzések során, hogy ahhoz nem kell szétszedni az egész blokkot, mindössze a váltóáttételeket tartalmazó egységet kell kivenni a blokkból.

Ezenkívül remélhetőleg ez a blokk már semmiben sem hasonlít egy széria motor erőforrásához a FIM szabályok értelmében. Míg a legújabb blokkot gépmunkára küldik, addig a WCM ujjait keresztbe téve várja a FIM döntését, hogy engedélyezik-e nekik a MotoGP VB 3. futamán való részvételt Jerezben, avagy sem.