Utoljára gördülnek ki kétütemű motorok

2003.05.10. 09:50

 
   
   

A Proton KR csapat pilótái, Jeremy McWilliams és Nobuatsu Aoki, talán utoljára gördülnek ki kétütemű, 500 köbcentis, háromhengeres gépeiken a MotoGP kategóriában a pályára. Eleinte csak az első két versenyre tervezték a kétütemű gépek használatát, de a V5-ös blokk fejlesztésénél fellépő problémák miatt újabb versenyre visszahozták a jó öreg kétüteműeket. Az éjjel-nappal folyó fejlesztés a vadonatúj 990 köbcentis V5-ös négyüteműn lassan meghozza az eredményét, bár a Spanyol Nagydíjra nem készült még el a blokk. Így a kétütemű gép addig marad szolgálatban, amíg az új masina nem teljesíti sikeresen a pályateszteket.

Kenny Roberts csapattulajdonos elmondta, hogy amilyen gyorsan csak lehet, már az új gépet szeretnék használni, de nem kívánják a pályára küldeni addig, amíg nem készül el véglegesen. Amíg a próbapadon tovább folynak a munkálatok a blokkal, addig a Proton csapat versenyzőinek talán az utolsó esélyük adódik, hogy a hétvégén a lassabb, ámde fordulékonyabb gépeikkel a 990-es négyütemű gépek életét megkeserítsék, és talán még utoljára átírják a kétüteműek rekordjait.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.