Új pilóta a Telefónica MoviStar Hondánál

2003.05.10. 09:50

 
   
   

A Gresini Racing, a HRC és a Telefónica MoviStar bejelentése szerint a japán Ryuichi Kiyonari lesz Sete Gibernau csapattársa az idény hátralévő részében. A legutolsó fordulóban, Welkomban győztes Gibernau kapja meg a gyári felkészítésű Honda motort, míg Kiyonarinak a szatellit csapatoknak járó RC211V gép jut. Gibernau már Jerezben a jobbik Hondával áll rajhoz, Kiyonari pedig két hét múlva, a le mans-i versenyen debütálhat.

Kiyonariról annyit érdemes tudni, hogy tavaly megnyerte a Japán Supersport Bajnokságot, és mint azt nemrégiben láthattuk, szabadkártyásként részt vett a Supersport VB sugoi futamán. A fiatal, mindössze 20 éves japán pilóta szinte végig vezetett a versenyben egy Honda CBR600 RR nyergében, és csak Kellner utolsó körben elkövetett ravasz előzése miatt nem tudta megnyerni élete első világbajnoki futamát. A japán fiú a hétvégén Jerezbe utazik, hogy találkozzon leendő csapatával, és megérezhesse azt, hogy milyen is a MotoGP cirkusz légköre. Aztán hétfőn először száll a Honda RC211V nyergébe, egy privát teszt alkalmából, és kipróbálhatja magát a jerezi aszfaltcsíkon.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.