A magyarok edzéseredményei Jerezben

2003.05.09. 16:41

Talma a mai szabad edzésen a 8-dik volt, elmondása szerint különösebb erőlködés nélkül sikerült elérnie ezt a pozíciót. A délutáni időmérőn is minden rendben volt - mind a pilótával, mind a géppel, de mégsem a vártnak megfelelő az eredmény, hiszen jelenleg a 14-dik.

Talmácsi Gábor nyilatkozata: "Az idő nagyon jó, 28 fok van, a hangulat is remek, most a motorom is rendben van és valami miatt mégsem zártam ott az első időmérőt, ahol szerettem volna. A délelőtti eredményemhez képest jobbra számítottam, de bízom abban, hogy holnapra sikerül kideríteni az okát, hogy hol akad el az idő."

Lénárt Péter a délelőtti szabad edzésen a 29. hely körüli volt , 4-5 versenyzőt maga mögé utasított. Az időmérőre sikerült javítania 1 mp-t az addig elért legjobb idején, de egy gyors jobb kanyarban megakadt a motorja és nem tudta befejezni az edzést. Peti elmondta, hogy problémát az okozta, hogy a hátsó gumi nagyon kopik, és megpróbálnak változtatni a hátsó futómű beállításain. A holnapi kvalifikációra próbálják megtalálni a megfelelő összhangot a gumi és a futómű között.

Tóth Imre, a Team Hungary versenyzője öt versenyzőt megelőzve az első nap időmérő futamán a 32. helyen végzett.