S1, a Schuberth legújabb bukósisakja

2003.05.29. 15:17

 
   
   

Az EuroMotor 3 éve vezette be Magyarországon a Schuberth márkát. A motoros sisakok mellett a Schuberth a Forma1 sisakok gyártásában is élen jár, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy Michael és Ralf Schumaher, valamint Nick Heidfeld is Schubert bukósisakban versenyez.

A folyamatos fejlesztések mögött azt a törekvést látjuk, hogy egyre kevesebb kompromisszumot kell kötnie a motorosnak a sisakvásárláskor: A sportsisak olyan kényelmes, hogy nyugodtan lehet vele túrázni, hiszen a szellőzése és a belső kialakítása alkalmassá teszi a hosszabb utakra is. A felnyitható sisak olyan biztonságos, mint egy zárt. Az Egyesült Államokban az európai sisakok közül egyedül a Schuberth által gyártott BMW sisakok valamint a Concept felel meg a felnyitható sisakokkal szemben felállított szigorúbb követelményeknek. A viszonylag könnyű sisakkal olyan aerodinamikai tulajdonságok párosulnak, hogy az iránytartásuk nagy sebességnél is megkérdőjelezhetetlen.

Az S1, a Schuberth legújabb motoros bukósisakja nemrégiben debütált Németországban, és idén március végétől már Magyarországon is kapható. Biztonsági szempontból mindazt tudja, amit eddig megszoktunk a Schuberth Concept sisakoktól: kiemelkedően szilárd és rugalmas kompozit héja van, olyan a belső kialakítása, hogy az ütés energiáját több irányba vezeti el, minimálisra csökkentve az egy pontban koncentrált ütés hatását, és Dupla D-gyűrűs szíjjal is rendelhető.

 
   
   

Kényelem szempontjából többet nyújt, mint elődei. A 100km/óránál mért 85 dB zajszinttel felülmúlta a korábbi legcsendesebb sisakot, a Speedet, és majd 10 dB-lel az átlagos sisakokat. A Conceptnél már bevezetett napellenzőt itt is beépítették, így ez az egyetlen sport-túrasisak, amely ezzel az extrával rendelkezik. A belső kialakítás is tartalmaz újításokat: állítható fejpárnák (télre teljesen elzárható a hideg levegő útja a felső beömlőnél), ugyanakkor meleg időben dupla hűtőhatás érhető el az egyedülálló módon kialakított belső szellőzőcsatorna révén. A párataszító réteggel bevont, karcálló plexi természetes velejárója csakúgy, mint az összes többi Schuberth sisaknak.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.