Shakespeare és az adrenalin

2003.05.13. 12:07

 
   
   

A Shakespeare County Raceway névre átkeresztelt Avon Park adott helyet az idei első Super Twin Top Gas futamnak, aminél jobb pályáról nem is álmodhattak a versenyzők. A szervezők igazán kezükben tartották az eseményeket.

Összesen nyolc Top Gas versenyző hajózott át az öreg kontinensről a brit szigetekre, köztük a már rég nem látott Job Heezen. A csak Merlinként ismert holland egy iszonyatos gépsárkánnyal állt a rajthoz, és az első körben elért 8,1 másodperces eredményével ő lett a Top Qualifier ezen a hétvégén. Axel Seifert és Gerd Caspari Németországból műszaki problémákkal küzdöttek, emiatt már az első kör után kiestek. Persze az évad során még szép futamokat látunk tőlük, ha összeállnak a gépek. Cord Albers, aki a legnagyobb (160 köbhüvelyk) blokkal versenyzett ezen a futamon, úgy tele volt adrenalinnal, hogy a döntőben kiugrott a startnál, így a holland Harry van Schie lett a győztes. A dolog érdekessége, hogy ezzel a győzelemmel a 2002-es legjobb kezdő a 2003-as bajnokság vezető pozíciójába ugrott.

 
   
   

Andy Ludwig csapata továbbra is a porlasztó hibájának kiküszöbölésével küzd, és csak reménykednek benne, hogy a probléma megoldódik a következő futam előtt, ami Németországban, Oschersleben-ben lesz május végén. Ez a nyolcadmérföldes pálya nem csak a versenyzők számára ismeretlen, hiszen ez az első szezon, amikor Top Gas futamot rendeznek itt.

Text Angela
Photo Jens