Ismét rekordot döntött a nagy kutya

2003.05.26. 09:13

 
   
   

Az amerikai Big Dog Motorcycles cég vezetése bejelentette, hogy a 2002-es évben immár nyolcadik alkalommal ismét rekord mértékű pénzügyi növekedést értek el, ismét megdöntve ezzel előző évi rekordjukat mind az eladások, mind a legyártott motorkerékpárok számának területén. A gyártás tavaly 44%-kal növekedett az előző évi adatokhoz képest, a bevételek pedig 39% emelkedést mutattak a korábbi pénzügyi szezonhoz viszonyítva, ami 42 millió dolláros növekedést jelent.

A cég elnöke nyilatkozatában kijelentette, hogy a hatalmas fejlődés okát ők abban látják, hogy folyamatosan próbálnak közelebb kerülni vásárlóikhoz, valamint termékeiket mindinkább megkülönböztetni a versenytársak hasonló termékeitől. A vevők és a kereskedők visszajelzései folyamatos segítséget nyújtanak az újabb fejlesztésekhez, ezzel motorkerékpárjaik mindig megfelelnek a piaci elvárásoknak.

A 2003. évre még nagyobb eladásokat várnak a nemrég piacra dobott legújabb chopper modelljükkel, valamint a további kiegészítő termékeikkel. Hogy az igényeket mindinkább ki tudják elégíteni, a tavalyi év 175 havonta legyártott motorkerékpárjához képest idén megpróbálják elérni a 300 darab feletti átlagot, ami a 250 alkalmazottat foglalkoztató wichitai (Kansas állam) gyárnak nem fog nehezére esni.