Motoros tűzoltók

2003.05.19. 13:28

 
   
   

Egy korábbi úti beszámolóban már láthattuk, hogy Japánban a motoros tűzoltók mindennapi látványosságnak számítanak. Most az angol kormány szándékozik modernizálni a tűzoltó egységeit, bevezetve többek közt a motoros tűzoltókat, amelyek motorjaikon a baleseteknél nyújtanának gyors segítséget. Az újonnan bevezetendő motoros és autós egységek kiérkezése után döntenének arról, hogy szükséges-e a nagyobb tűzoltóautók bevetése, avagy sem, áll az angol kormány tervezetében, amelyet a tűzoltó parancsnokságok között küldött szét megvitatásra.

Jelenleg minden egyes híváshoz nagy tűzoltó szerkocsik vonulnak ki, de a beérkező hívások nagy része nem bizonyul valósnak, legalábbis nem szükséges hozzá a teljes kivonulás. A tervezet szerint két ember egy könnyű járművön alkalmas arra, hogy megvizsgálja az esetet, és a tények ismeretében tovább intézkedjen. Valószínűleg a pesti forgalom, és az esetek hasonlósága miatt talán itt sem lenne rossz ötlet az olcsóbban üzemeltethető, gyors motoros tűzoltók bevetése.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.