Új elnök-vezérigazgató a Honda élén

2003.05.21. 08:56

 
   
   

A Honda Motor Co. Ltd. bejelentése szerint Takeo Fukui lesz a vállalat történelmének hatodik elnök-vezérigazgatója. Az 58 éves Fukui úr jelenleg a Honda Kutatási és Fejlesztési részlegének rangidős igazgatója, illetve a Honda Igazgatótanácsának tagja, és 2003 júniusától veszi át a cég vezetésében az első számú posztot a jelenlegi első számú vezetőtől, a Hondát 1998 óta irányító 63 éves Hiroyuki Yoshino-tól, aki tanácsadói minőségben dolgozik tovább a cégnél.

Takeo Fukui 1969-től dolgozik a Hondánál, miután diplomát szerzett a Waseda Egyetemen alkalmazott kémiából. Karrierje kezdetén a Honda CVCC erőforrást kifejlesztő projektben dolgozott, majd 1978-től majdnem 10 évig a motorkerékpár versenyzés területén tevékenykedett, ahol részese volt a gyár versenysikereinek, például az első világbajnoki cím megszerzésének az 500 köbcentis kategóriában 1983-ban. Később Fukui úr, mint a Honda Kutatási és Fejlesztési részlegének az ügyvezető igazgatója, és a Honda versenyvállalatának, a HRC-nek az elnöke felelt az egész motorkerékpár részleg fejlesztéséért. 1992-ben a Honda legösszetettebb üzemének, a Hamamatsu-i gyárnak lett az általános igazgatója. 1994-től a Honda America Ohio-ban található gyárát irányította, majd 1998-ban választották meg jelenlegi posztjára, a Honda Fejlesztési és Kutatási vállalatának elnökévé, ahol többek közt a Honda motorsportbeli tevékenységéért, illetve a Forma 1-es szereplésért felelős.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.