Ha összeszereli, hazaviheti

2003.05.22. 14:55

 
   
   

Úgy látszik, minden bevásárlóközpontra sor kerül. Először a Camponában rendeztek motorkerékpár kiállítást veterán és új motorkerékpárokból, most pedig az Őrs Vezér téri pláza került sorra. Bár szerintem szomorú, hogy ahelyett, hogy az embereket vinnék ki az utcára inkább a motorokat viszik be az üzletközpontokba, a kereskedők célja érthető: ez az a hely, ahol újabb vevőkörrel gyarapodhatnak.

A szervezők itt is kitettek magukért, ezért május 14-25. között nem csak történelmi áttekintést nyújtanak a kétkerekűek fejlődéséről, hanem egyéb, a kétkerekűekhez kapcsolódó programokkal is várják a család minden tagját. A tréfás vetélkedők, például a szobabicikli verseny mellett sok túraajánlat közül válogathatnak az érdeklődők, és fényképezkedési lehetőség is van.

 
   
   

Az ősrégi és a vadonatúj motorcsodák kiállítása mellett a leglátványosabb talán a bevásárlóközpont legalsó szintjén berendezett chopper összeszerelő műhely, ahol egy csinos lány bütyköl egy gyári choppert. Az Árkád és a Yamaha Harmati ugyanis meghirdetett egy versenyt, aminek lényege, hogy az a lány, aki egy a motorszerelők által ripityára szedett, 250-es Yamaha Drag Start 10 nap alatt segítség nélkül össze tud rakni, megkapja az 1 200 000 Ft értékű motorkerékpárt.

A (nem motoros) sajtóban meghirdetett versenyre 16 lány jelentkezett összesen, akiknek a fele profi motor vagy autószerelő volt, a másik fele olyan, aki motort ugyan közelről még nem látott, de gyerekkorában nagyon ügyesen bánt a Legóval. Így aztán a választás egyszerű volt, hiszen Somos Ági volt az egyetlen, aki jelenleg egy bank alkalmazottja, de már évek óta saját motorkerékpárján motorozik. Igaz, hogy a javításokkal inkább szervizhez fordult eddig, de május 25. után már akár saját szervizt is nyithat majd.

 
   
   

Ma délelőtt, három nappal a finis előtt Ági azt mondta, hogy a motorral már szinte készen van, de kipróbálni még nem tudta, mert nincs benne benzin. A szervezők megígérték neki, hogy pénteken kap egy kis üzemanyagot és jöhet a próbaindítás, hogy ha valami nem stimmel, azt még vasárnapig ki tudja javítani. A Yamaha Harmati szerelői egyébként ránézésre jónak ítélték a munkát, szerintük biztos, hogy a vasárnap délután négy órakor megrendezésre kerülő ünnepélyes motorátvétel után Ági boldog új motortulajdonos lesz.