Bemutatták a MotoGP-ről készült filmet

2003.05.28. 08:33

 
   
   

Mint arról már beszámoltunk, a múlt héten bemutatták a MotoGP világbajnokság elmúlt 2 évéről forgatott dokumentumfilm. A film a "Faster" nevet viseli, és nem mindennapi promócióval került bemutatásra a nemzetközi filmfesztiválon Cannes-ban. A vetítés a Riviera 8 filmszínházban zajlott. A bemutató keretében megrendezett partit a Majestic Hotelben tartották. Az esemény fénypontja, hogy a MotoGP sztárok végigvonultak a tengerparti La Croisetten, és megérkeztek a szálloda elé.

A GP csillagok közül Valentino Rossi (Honda), Olivier Jacque (Yamaha), Loris Capirossi (Ducati), John Hopkins (Suzuki), Alex Hofmann és Gary McCoy (Kawasaki), Colin Edwards (Aprilia) jelentek meg. A film narrátora, Ewan McGregor, alias Obi Wan Kenobi is eljött egy Honda CBR600RR nyergében, mivel ő a film narrátora, és ezek mellett a gyorsasági motorsport megszállottja. Legalább 100 fotós várta a pilóták és McGregor érkezését, amint produkálták magukat a kamerák előtt.

McGregor a filmmel és a bemutató előtti felvonulással kapcsolatosan a következőket mondta:
"Ez egy lenyűgöző esemény, sohasem voltam ehhez hasonló premieren. Valamint soha sem motoroztam úgy, ahogy ma, együtt a MotoGP pilótákkal, akik mind igazán szórakoztató egyéniségek. Fantasztikus volt az egész, próbáltam nem túlmelegíteni a Hondámat, mivel nagyon sok burnout-ot nyomtunk az úton. A film gyönyörű, remélem, talál forgalmazót magának, és sok helyen látható lesz a mozikban, mivel úgy vélem a motorversenyzés annyira izgalmas, és a nagy mozivásznon igazán látványos lesz."

A brit színész elmondta még, hogy a rendező Mark Neill kereste meg, mialatt az USA-ban dolgozott, és megmutatta neki a filmet. McGregor állítása szerint soha nem látott még ilyen jó mozit a motorversenyzésről, így elvállalta a narrátori munkát, és hamarosan felmondta a szöveget a filmre. Sajnos McGregor nem lehet ott a hétvégén rendezendő Le Mans-i futamon, de később biztos jelen lesz néhány versenyen.