Michael Schumacher bukósisak replika a Schuberth-től

2003.06.03. 09:00

 
   
   

A Forma1 világát minden szempontból figyelemmel kísérik az érdeklődők: a versenyautókról szinte mindent tudunk, a nagy mennyiségű technikai adatot korlátozás nélkül szívjuk magunkba, de valahogy a versenyzők életét megóvó bukósisakokról eddig nem sok szó esett. A Schuberth 2 éve vesz részt a versenyzők sisakjainak tervezésében és gyártásában. Elsőként Heidfeld, majd a Schumacher testvérek és idén már Barichello is a Schuberthet választotta.

Ugyanakkor a csúcsminőséget képviselő Schuberth maximálisan kiaknázza a Forma 1-es fejlesztések tapasztalatait, és nem csak erre a célra gyárt kiváló minőségű sisakokat, hanem a motorosok számára is. A "Q" sorozat motoros tagja a QM1 STREET, amely alapvetően egy utcai használatra készült sportmotoros sisak, ugyanakkor versenyzéshez is használható többek között a dupla D-gyűrűs szíj és a versenysportban alkalmazott biztonsági plexirögzítés miatt. A QM1-re különösen jellemző, hogy kis súlya mellett kimagasló aerodinamikai tulajdonságokkal rendelkezik, nagy sebességnél is kiváló a sisak iránytartása.

A QM1 minőségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy Michael Schumacher a nevét adta ehhez a sisakhoz, és hozzájárult, hogy az ő Forma1-es dekorációjával elkészüljön az új QM1-M. Schumacher replika,mely rendelésre beszerezhető a Schuberth magyarországi importőrénél www.schuberth.de