Kawasaki az első tízben

2003.05.28. 12:30

 
   
   

Gerry McCoy, az ausztrál ausztrál "esőmester" révén a Kawasaki több mint tíz év után újra befurakodott a 10-es élmezőnybe. A péntekig időmérő edzésen a pályával ismerkedő Andrew Pitt, és a futóművel bajlódó Gerry McCoy nem tudták nem tudták időben befejezni a köreiket, mert lejárt az edzés ideje, ezzel csak a 21. és a 22. helyet sikerült megcsípniük.

 
   
   

Szombatra beteljesült a meteorológusok jóslata, és megjött az eső. McCoy a 6. leggyorsabb volt a csúszós aszfalton, míg csapattársa, a szintén ausztrál Pitt 11 lett, bebizonyítva ezzel, hogy nem a Kawasaki pilótákban van a hiba. Sajnos ezek az eredmények nem befolyásolták a startpozíciót, melyek a pénteki száraz időmérők eredményein alapultak.

 
   
   

A 21. és 22. rajtkockából induló pilóták szép lassan tornázták fel magukat, mikor az eleredő eső miatt meg kellett szakítani a versenyt. Ekkor helyezkedett ügyesen McCoy, aki a második rajtnál a 19. helyről a 6. helyre ugrott az első kör végére.

Sajnos McCoy nme sokáig élvezhetette a májusi eső örömeit, mert a pálya száradni kezdett, és szép lassan leelőzték az őt üldözők, így a verseny végére a 9. helyen intették le. Utoljára ezzel a márkával 1982-ben Kork Ballington végzett az első 10-ben (7. helyezés) egy KR500-as Kawasaki nyergében.

Pitt rossz gumiválasztás miatt az újraindítás utáni negyedik körben kicsúszott.