Norick Abe újfent szerepet kapott a világbajnokságban

2003.05.30. 09:44

 
   
   

Norick Abe ismét nyeregbe pattant a hétvégén megrendezett Francia Nagydíjon. Ez volt a harmadik versenye az idei négyből, ahol szerepet kapott a japán fiú. Abe jelenleg a Yamahánál áll alkalmazásban, és feladata főként az új prototípus tesztelése, fejlesztése lenne az idén. Azonban most megint az övé lett az egyik szabadkártya, miután Suzukában is élt már ezzel a lehetőséggel, Welkomban pedig a sérült Melandrit helyettesítette.

A Yamahának nem indult valami jól az idei GP szezon. A francia futamot megelőző három futam alatt egyszer sem tudtak dobogóra lépni, pedig 5 versenyzőt szerepeltetnek a mezőnyben. Abe viszont Japánban 11. volt a prototípussal, és Welkomban a 8. helyen végzett, mint a második legjobb Yamahás versenyző. Ezért a gyár vezetői minden kínálkozó alkalmat megragadnak, hogy Abenak ismét versenyzési lehetőséget biztosítsanak.

Abe azonban tesztpilótai feladatokat is ellát, nemrég fejezték be Mugelloban a prototípus soros tesztfázisát. A japán versenyző most is meghálálta a bizalmat, mert egy jó rajt után sokáig a negyedik helyen motorozott, de sajnos alaposan visszaesett mikorra leállították a futamot az eső miatt, és a vizes szakaszban már nem ment neki ennyire jól a versenyzés, csak a 11. helyen ért célba. Abe várhatóan további futamokon is részt vesz majd, mint szabadkártyás versenyző, azonban a világbajnokságban nem szerepel főállású pilótaként.