Három Aprilia a 250-esek dobogóján

2003.06.11. 13:17

 
   
   

A Francia Nagydíjat nagy meglepetésre, és remek teljesítménnyel Toni Elias nyerte. Azonban ott Manuel Poggiali bukott, így nem tudott beleszólni az elsőségért folyó harcba. Hazai pályán - igaz Poggiali nem olasz, csak san marinói illetőségű - viszont az Aprilia gyári versenyzője az egyik legnagyobb esélyesnek számított, és az olaszok szerették volna elkerülni azt a szégyent, hogy hazájukban egy spanyol, vagy egy francia versenyző vigye el a győztesnek járó serleget.

Az edzések
Az első edzésnapot végig Randy De Puniet uralta, azonban a végén Poggiali átvette a vezetést, és még Fonsi Nieto is elé furakodott, a negyedik helyen Franco Battaini zárta a napot. A szombati edzésen Puniet körrekordot repesztett, és ez elég volt neki az első rajtkockához. Poggiali szintén javított, de ez csak a második helyet jelentette számára, harmadik helyre Fonsi Nieto, negyedikre pedig Battaini állhatott fel a vasárnapi verseny rajtrácsára.

 
   
   

A verseny
A startot elhalasztották, majd az új rajtnál Poggiali, Elias, Nieto és De Puniet mentek el az élen. De Puniet ugyan a második körben feljött Poggiali mögé, azonban a san marinói fiút ezen a napon senki sem tud megfogni, sima rajt-cél győzelmet aratott. A verseny korai szakaszában a Poggiali, De Puniet, Nieto hármas elhúzott a mezőny többi részétől. A következő csoportot a Rolfo, Battaini, Guintoli hármas alkotta, jócskán lemaradva a vezetőktől. A verseny felénél már csak Poggiali és De Puniet haladtak az élen, Nieto is leszakadt tőlük. Randy De Puniet-nek valószínűleg túl erős lehetett a tempó, és motorjának első kereke elvesztette a tapadását egy jobbos kanyarban, a második helyét vesztve el ezzel. De Puniet az ötödik helyre tudott visszaállni, és már a harmadik helyre jött fel, amikor nem egész 4 körrel a vége előtt ismét bukott, egy hasonló szituációban, mint első esésénél, azonban most már nem tudta feltámasztani a gépét. Poggiali óriási, 22 másodperces előnnyel nyert Fonsi Nieto előtt, a harmadik helyre Franco Battaini jött be.

 
   
   

250 köbcentis futam végeredménye:
1. Manuel Poggiali Aprilia
2. Fonsi Nieto Aprilia
3. Franco Battaini Aprilia
4. Roberto Rolfo Honda
5. Sylvian Guintoli Aprilia
6. Toni Elias Aprilia
7. Naoki Matsudo Yamaha
8. Sebastian Porto Honda
9. Anthony West Aprilia
10. Joan Olive Aprilia


Gyorsasági Motoros VB 250 köbcentis kategória pontversenyének állása 5 futam után:
1. Manuel Poggiali RSM 88 pont
2. Roberto Rolfo ITA 69 pont
3. Toni Elias SPA 68 pont
4. Fonsi Nieto SPA 61 pont
5. Randy de Puniet FRA 56 pont
6. Franco Battaini ITA 48 pont
7. Sebastian Porto ARG 44 pont
8. Naoki Matsudo JPN 42 pont
9. Anthony West AUS 37 pont
10. Sylvian Guintoli FRA 34 pont