Új Suzuki 600-as sportgép jövőre

2003.06.13. 12:24

 
   
   

2003-ra az összes nagyobb japán motorgyártó bemutatta vadonatúj 600-as sportmotorját. Egyedül a Suzuki nem nyúlt hozzá a 600-as GSX-R-hez, mivel a modell mindössze 3 éves, és a versenypályákon sem vallott szégyent. Azonban a kategóriában akkora a verseny mind a pályán, mind a piacon, hogy jövőre már váltásra kényszerülnek a kék-fehérek.

A napvilágra került fotókon az új változat szó szerint a kis GSX-R lesz, mivel nagyon fog hasonlítani nagytesójára, az 1000-es Suzuki GSX-R-re. Viszont annál méretre kisebb és könnyebb lesz, mivel várhatóan jövőre a Supersport 600 VB-n alacsonyabban húzzák meg a motorok minimális tömegének határát, így a Suzuki erre rákészülve, egy ultra könnyű gépet szándékozik piacra dobni, amelynek az elképzelések szerint 160 kg alatt marad a szárazsúlya.

Ehhez 5 lóerő többletet kap a jelenlegi befecskendezős 599 köbcentis blokk, amely csúcsteljesítménye így már eléri a tekintélyes 120 lóerőt. A váz merevsége tovább növekszik, és stílusában szintén az idén újként bemutatott nagy GSX-R 1000-re hasonlít majd. A fejlesztések azonban nemcsak az idáig is kiváló pályamotor tulajdonságok jegyében történnek meg, hanem a kis GSX-R a mindennapi utcai használati értéke is sokat fog javulni.