Szilvási Péter újra nekivág a sivatagnak

2003.06.18. 11:21

 
   
   

Jövőre rendezik 26. alkalommal a Dakart. Az eredetileg Párizs-Dakar Rali néven híressé vált sivatagi erőpróba az utóbbi pár évben - különböző okokból kifolyólag - rövidebb, de az eredetitől legalábbis egészen eltérő útvonalakon zajlott. A 2004 január 1-én induló verseny célja ismét a szenegáli főváros, Dakar lesz.

Túl gyorsak lettek a motorosok - a szervezőbizottság véleménye szerint, így elképzelhető, hogy valamilyen módon szabályozni fogják a maximális teljesítményt. Ennek mikéntjéről még nem határoztak, de ha június végéig nem születik döntés, akkor ez a változás csak 2005-től lép életbe.

A magyarok idén is szép számmal képviseltetik magukat. A kétkerekűek mezőnyében a tavaly sajnálatos módon idő előtt búcsúzó Szilvási Péter próbálkozik ismét a sivatag meghódításával.

A tájékoztatóra Magyaroszágra utazó Hubert Auriol szerint a verseny hosszabb és keményebb lesz, ezért a versenyzőknek elsősorban kitartásra érdemes gyúrniuk. Ebben, különösen az idén először indulók számára, sokat segíthet a szeptember-október környékén valamely afrikai országban megrendezésre kerülő Dakar-iskola, ahol sokat látott öreg rókák árulnak el titkokat a sivatag sikeres abszolválásához.