Ki győzi le idén Vermeulent és Hondáját?

2003.06.20. 12:59

 
   
   

Nem tudnak mit kezdeni az ellenfelek a Ten Kate Honda borzasztóan gyors Honda CBR600RR gépével versenyző Chris Vermuelennel, ez a nagy igazság. Régóta volt valakinek ekkora főlénye a 600-as világbajnoki kategóriában, vagy talán sohasem. A géposztályra mindig jellemző volt a hatalmas küzdelem a győzelemért, és nem pedig az, mint a német futamon, és előtte jó néhányon, hogy egy pilóta elmegy az elején, aztán többet nem is látják, csak a célban. Mindez azonban nem teszi unalmassá a Supersport VB futamait, mivel a hátsó alakzatokban annál nagyobb csaták folynak. A motorversenyzés őshazájában, a módosított silverstone-i pályán minden eddiginél nagyobb tömegjeleneteket várhattunk, a szűk sikánok és kanyarok miatt.

 
   
   

Az edzések
A pénteki edzésen a volt világbajnok, Stephane Chambon érte el a legjobb időt. Az időmérő nagy részén élen álló Karl Muggeridge végül csak második lett. A harmadik helyre Broc Parkes jött be Hondáján, amely élete legjobb edzés helyezése. Nagy meglepetésre, a tavalyi Supermoto világbajnok Thierry van den Bosch kvalifikálta magát a negyedik helyre, ami idény eleji pocsék formáját tekintve nagyszerű eredmény. Szombaton Jürgen van den Goorbergh valami nagyon erőset reggelizhetett, mert a pénteki 16. helyéről az elsőre katapultálta Yamaháját, több mint 2.5 másodpercet javítva eddigi legjobbján. Chambon maradt a második pozícióban, csapattársa Fujiwara jött fel a harmadik helyre, míg nem kis meglepetésre az eddig csak eső-kelő Simone Sanna a negyedik leggyorsabb időt produkálta. A Vb éllovas Vermeulen csak a hatodik rajtkockáról vághatott neki a vasárnapi futamnak.

 
   
   

A verseny A rajtnál Chambon, Goorbergh, Vermuelen és Sanna sorrendben lőttek ki a pilóták. Vermuelen mindössze fél kört várt, és utána átvette a vezetést. Az ausztrál szokásához híven elhúzott, és legközelebb már csak a célban találkozott az őt követőkkel. Chambon 3. körben műszaki hiba miatt kiállni kényszerült. A második helyen Goorbergh haladt, nyomában a másik Ten Kate Honda pilóta, Karl Muggeridge. A 4-6. helyen érdekes csata alakult ki Fujiwara, Corradi, és az idény legjobb formáját nyújtó Van den Bosch között. A tavalyi Supermoto világbajnok először a lelassuló és visszaeső Fujiwarat, majd később Corradit leelőzve, idei legjobb eredményével, a negyedik helyen ért célba. Goorbergh és Muggeridge az utolsó körökben is derekasan osztották egymást, kettejük csatájából most a Yamahás holland pilóta került ki győztesen, és állhatott fel a dobogó második fokára. Vermeulen ismét óriási főlénnyel nyerte a futamot, valószínűleg idén már nem sokat kell törnünk a fejüket, hogy bohóc cilinderét vajon mikor cseréli fel a világbajnoki koronával.

A Supersport 600 VB 6. futamának végeredménye:
1. Chris Vermeulen AUS Honda CBR 600RR
2. Jürgen Vd Goorbergh NED Yamaha YZF R6
3. Karl Muggeridge AUS Honda CBR 600RR
4. Thierry vd Bosch FRA Yamaha YZF R6
5. Alessio Corradi ITA Yamaha YZF R6
6. Christophe Cogan FRA Honda CBR 600RR
7. Pere Riba SPA Kawasaki ZX6RR
8. Katsuaki Fujiwara JPN Suzuki GSX 600R
9. Matthieu Lagrive FRA Yamaha YZF R6
10. Robert Ulm GER Honda CBR 600RR

A Supersport 600 VB pontversenyének állása 6 futam után:
1. Chris Vermeulen 131 pont
2. Jürgen vd Goorbergh 87 pont
3. Katsuaki Fujiwara 76 pont
4. Stephane Chambon 62 pont
5. Christian Kellner 59 pont
6. Alessio Corradi 48 pont
7. Karl Muggeridge 46 pont
8. Pere Riba 46 pont
9. Christophe Cogan 35 pont
10. Jörg Teuchert 30 pont