A hazai motoros infrastruktúra legújabb láncszeme

2003.06.24. 11:29

Pub, falra szerelt motorral A tapasztalat azt mutatja, hogy hazánk még nincs felkészülve a motoros túrizmusra. Sok helyen még a mai napig nem rajonganak a két keréken érkező kalandorokért, gyerekes jó hangulatunk és zajos vasaink miatt. Az ország rossz minőségű úthálózata pedig csak tetézi a bajt.

Balatonföldváron azonban jött a pozitív tapasztalat. A Balcsinál motorozva, Földváron, áthajtva a vasúti átjárón, nagy sárga felirat hirdeti: Bikers Pub. Néhány száz méterre a parti sétány oldalán húzódó épületen feltűnik a falra szerelt régi motorból - világító lámpákkal - kialakított dekoráció. A motorokat kerítésen belül, tiszta rendezett parkolóban tudjuk leállítani, jó rálátással, biztonságos helyen. Az udvaron elhelyezett asztaloknál az óriásplatánok árnyékában lehet kortyolgatni a normális áron mért, Suzuki blokkból csapolt sört. Az éttermi és bár részhez a stílszerűen szürkére festett, felezővonallal ellátott lépcsőkön vezet az út. A nyitva tartás, mint egy rendes benzinkútnál: 0-24-ig tart! Aki pedig nem kíván tovább menni, az épületegyüttesben működő panzióban hajthatja nyugovóra fejét. Akár 50-100 fő is egyszerre!

Fürdeni az épület túlsó oldalán hat méterre lévő Balatonban lehet. Aki éjszaka bulizáshoz gyalog szeretne eljutni Földvár központjába annak kb. 2-300 métert kell megtennie, de a kikötő sincs messzebb ötszáz méternél egy jó hajókiránduláshoz. A szintén benzinnel beoltott főnök már több motorosklubbal felvette a kapcsolatot, ahonnan pozitív visszajelzéseket kapott. Sőt, a környékbeli motorkereskedők és vállalkozók támogatását megnyerve, június 14-én színvonalas rendezvényt tartottak veteránmotor kiállítással, sörevő versennyel, Borsay Szabolcs streetfighter show-val.

A főnök hangsúlyozta, nem akarnak konkurenciája lenni egyetlen motoros klubnak sem, csak ebben a hiányos hazai motoros infrastruktúrában kívánnak egy láncszem lenni.