A Kawasaki első Supersport győzelme

2003.06.25. 14:58

 
   
   

Chris Vermeulen és a Ten Kate Honda ismét győzelmi esélyekkel érkezett a Supersport 600 VB következő helyszínére, a Misano Adriatico versenypályára. Azonban ezen a pályán nem annyira a lóerők, hanem a futómű beállítás, a vezetési stílus és a gumik dominálnak, így a valamelyest gyengébb gépek pilótái jobb esélyekkel szállhattak szembe a Honda nagyon erős motorjaival.

 
   
   

Az edzések
Mindezek ellenére a pénteki napon már Vermuelen ment leggyorsabban, őt a hazai pályán ügyeskedő yamahás Corradi követte meglehetősen szorosan, majd kissé lemaradva Fujiwara és Goorberg állhatott még fel a képzeletbeli első sorba. Simone Sanna, aki pénteken már ötödik helyen állt, szombatra megtáltosodott, és a 125GP-ből átjött fiú végre beváltotta a hozzáfűzött reményeket, és megszerezte az első rajtkockát. Vermuelen a második helyre csúszott vissza, Goorbergh feljött a másodikra, viszont Fabian Foret negyedik helye a Kawasakival, talán a zöldek első feltámadását jelezte az idei szezonban.

A verseny A rajt a két Belgarda Yamahásnak, Sannanak és Goorberghnek sikerült a legjobba, őket Fujiwara, Vermeulen és Parkes követte, míg Foret pocsék startot fogott ki. Vermuelen nem sokáig várt, az első körben a hátsó célegyenesben legyorsult mindenkit, és élre állt. Vermuelen, Fujiwara, és Goorbergh gyorsan megléptek a mezőnytől, és akkor úgy tűnt, hogy az ausztrál megint begyűjti a győzelmi serleget. Ezalatt Muggeridge a hetedik körben kirakta motorját és magát a sóderbe, és nem tudott már visszaállni a versenybe. Két körrel később csapattársa Vermuelen az élről esett ki, a hátsó célegyenes végi balos kanyarban egyszerűen elvesztette első kereke a tapadását és kicsúszott. Így a Ten Kate Honda csapat mindkét pilótáját egyszerre szállította vissza az ügyeletes robogójárat a boxba.

 
   
   

A folytatásban Goorbergh, Fujiwara, és az időközben felzárkózó Broc Parkes mentek az élbolyban. Azonban Goorbergh Yamahája a 12. körben felmondta a szolgálatot. Közben Foret valahonnét nagyon hátulról felért az élbolyra, így most már közvetlenül Parkes és Fujiwara mögött gondolhatta ki taktikáját. Parkes 8 körrel a vége előtt előzte le Fujiwarat, és állt élre. Pünkösdi királyság volt ez, mivel Fabian Foret a Kawasakival először a japán Suzukist, majd nem sokkal később az ausztrál hondást trükközte ki, és a végén magabiztosan nyerte a futamot. Fujiwaraban és motorjában még volt annyi erő, hogy Parkest visszaelőzze, így ő jött be másodiknak.

A Supersport 600 VB 7. futamának végeredménye:
7. Fabian Foret SPA Kawasaki ZX6RR
8. Katsuaki Fujiwara JPN Suzuki GSX 600R
3. Broc Parkes AUS Honda CBR 600RR
8. Stephane Chambon FRA Suzuki GSX 600R
2. Jörg Teuchert GER Yamaha YZF R6
2. Christian Kellner GER Yamaha YZF R6
5. Alessio Corradi ITA Yamaha YZF R6
5. Simone Sanna ITA Yamaha YZF R6
6. Christophe Cogan FRA Honda CBR 600RR
7. Stefano Cruciani ITA Kawasaki ZX6RR

A Supersport 600 VB pontversenyének állása 7 futam után:
1. Chris Vermeulen 131 pont
2. Katsuaki Fujiwara 96 pont
3. Jürgen vd Goorbergh 84 pont
4. Stephane Chambon 75 pont
5. Christian Kellner 69 pont
6. Alessio Corradi 57 pont
7. Broc Parkes 46 pont
8. Karl Muggeridge 46 pont
9. Pere Riba 46 pont
10. Fabian Foret 43 pont