Talmácsi Gábor újabb remek eredménye

2003.06.30. 13:35

 
   
   

Talmácsi Gábor Barcelonában elért 9. helyezése bizakodással töltötte el a magyar szurkolókat, főleg hogy az asseni pályát kedveli Talma, és akár még esőre is számítani lehetett, a hirtelen változó holland időjárás miatt. Az élmenők között Pedrosa, Jenkner, és Cecchinello voltak esélyesek a futamgyőzelemre, de Assenben bármi megtörténhet, mondják a helyi tudorok.

 
   
   

Az edzések
A második időmérő edzésen Talma sajnos hiába javított időeredményén, a 15-ről a 17. rajtkockába esett vissza. Tóth Imi a 26., Lénárt Péter a 35. kockát foglalhatta el a kivételesen szombati rajtnál. A leggyorsabb Dani Pedrosa volt Hondáján, annak ellenére, hogy az edzés végén brutálisan leamortizálta gépét, de Jenkner és De Angelis alig maradtak el tőle, időben. Perugini fért még be az első sorba, viszont Stoner és Ui már csak a második sorba kaptak jegyet a pénteki produkciójuk után.

 
   
   

A verseny
Szombatra elpártolt a szerencse a versenyzőktől, és pocsék esős idő várta őket a rajtrácson. A rajttól Jenkner és Stoner lőttek ki legjobban, őket Ui és Perugini követte, Talma valahol a 10-12 helyek környékén startolt el. Talma azonban már az első körben a 9. helyre jött fel. Stoner és Talma csapattársa, a német Jekner már a második körre nagyon elhúztak. Talma a második hatos üldözőbolyban motorozott ekkor, és itt két embert megelőzve már a 7. helyen állt a 2. körben. Jenkner ezután iszonyato tempót diktált, mintha hajón menne a nagy vízben és nem motoron. Stoner megpróbált vele menni, de a 4. körben bukott, így a 2. helyét Pablo Nieto örökölte meg. Talmácsit megelőzték néhányan, és visszaesett a 8. helyre.

 
   
   

Jenkner nagyon nagy előnnyel haladt az élen Nieto előtt, aki szintén jókora távolságra volt az őt követő Barbera és Ui előtt. Jenkner megtartva nagy előnyét, könnyedén nyerte a Holland Nagydíjat, amely élete első GP győzelme, valamint az Aprilia 150. Nagydíj diadala volt egyben. Talma egy 9-15. helyen motorozó bolyban vitézkedett, a 12. helyre járt 2 körrel a futam vége előtt. Ekkor ismét magára talált a magyar fiú, és az utolsó körben rákapcsolva három helyet jött előre, megelőzve Corsi-t, Kallio-t, és Dovizioso-t. Ezzel a 9. helyet szerezte meg, amely remek eredmény a 17. rajtpozíciójához viszonyítva, remélhetőleg ennél már csak jobb lesz az idény hátralévő részében. Lénárt Péter fékhiba miatt a verseny elején kiállni kényszerült, Tóth Imi a 23. helyen ért célba.

125 köbcentis futam végeredménye:
1. Steve Jenkner Aprilia
2. Pablo Nieto Aprilia
3. Hector Barbera Aprilia
4. Youichi Ui Aprilia
5. Stefano Perugini Aprilia
6. Alex De Angelis Aprilia
7. Thomas Luthi Honda
8. Daniel Pedrosa Honda
9. Talmácsi Gábor Aprilia
10. Andrea Dovizioso Honda

Gyorsasági Motoros VB 125 köbcentis kategória pontversenyének állása 6 futam után:
1. Daniel Pedrosa SPA 124 pont
2. Steve Jenkner GER 98 pont
3. Lucio Cecchinello ITA 91 pont
4. Stefano Perugini ITA 76 pont
5. Andrea Dovizioso ITA 73 pont
6. Pablo Nieto SPA 67 pont
7. Youichi Ui JPN 64 pont
8. Alex De Angelis RSM 63 pont.
9. Thomas Luthi SWI 48 pont
10. Mirko Giansanti ITA 41 pont
. . 17. Talmácsi Gábor HUN 16 pont