Az ausztrál a legjobb vizimanó

2003.07.03. 15:08

 
   
   

A 250-esek közt igen szoros a pontverseny. A barcelonai futamon végre győzött Randy de Puniet, és Poggiali kiesésével ismét szorossá vált a bajnoki küzdelem. A holland pályán a Movistar csapat két spanyol menője, Elias és Nieto, valamint Puniet, és Poggiali számított esélyesnek.

 
   
   

Az edzések
Az első napon a spanyolok taroltak, Nieto és Elias menték a leggyorsabb köröket. Mögöttük Poggiali, és Rolfo tudott még az első sorba beférni. Pénteken a második edzésnapon a két spanyol visszaesett a harmadik és negyedik helyre, mivel Poggiali folyamatosan javult, és új körrekordot futva megszerezte az első rajtkockát. A második helyre De Puniet furakodott be a spanyol matadorok elé.

 
   
   

A verseny
A szombati versenyre megjött az áldás, annyi víz esett, hogy a 250-es kategória versenyét akár jet ski-vel is megrendezhették volna. Anthony West úgy látszik jelenleg a legnagyobb esőmenő a mezőnyben, mert az első körben a 9. helyről rajtolva az első kanyarban az ötödikként fordult, majd még az első körben megelőzve négy további vetélytársát az élre állt, és innét folyamatosan elhúzva a többiektől, magabiztosan nyerte meg a Holland Nagydíjat. Bár Franco Battaini nem sokkal maradt el West-től, nem volt esélye megelőzni az ausztrál versenyzőt. A VB esélyesek közül Randy De Puniet a második körben, Fonsi Nieto a 13-ban bukott. Toni Elias az elért 13. helyére sem lehet nagyon büszke. A bajnoki cím várományosai közül egyedül Poggiali szerepelt jól, a negyedik helyen ért célba. Előtte nem kis meglepetésre a francia Sylvain Guintoli szerezte meg élete első dobogós helyezését a világbajnokságon. A verseny érdekessége, hogy az általában utolsó helyek egyikén befutó Katja Poensgen, mint egyetlen hölgyversenyző a 18. helyen ért célba.

250 köbcentis futam végeredménye:
1. Anthony West Aprilia
2. Franco Battaini Aprilia
3. Sylvian Guintoli Aprilia
4. Manuel Poggiali Aprilia
5. Sebastian Porto Honda
6. Roberto Rolfo Honda
7. Erwan Nigon Aprilia
8. Christian Gemmel Honda
9. Hugo Marchand Aprilia
10. Johan Stigefelt Aprilia

Gyorsasági Motoros VB 250 köbcentis kategória pontversenyének állása 7 futam után:
1. Manuel Poggiali RSM 101 pont
2. Roberto Rolfo ITA 86 pont
3. Toni Elias SPA 81 pont
4. Randy de Puniet FRA 81 pont
5. Fonsi Nieto SPA 81 pont
6. Anthony West AUS 78 pont
7. Franco Battaini ITA 78 pont
8. Sebastian Porto ARG 64 pont
9. Sylvian Guintoli FRA 58 pont
10. Naoki Matsudo JPN 53 pont