Még két pontot szerzett a BMW Boxer Kupán Szabó Attila

2003.07.30. 17:20

 
   
   

Ismét komoly sikert ért el Szabó Attila, a Team Wallis Motor Hungary versenyzője a BMW Boxer Kupán. A népszerű versenysorozat hazai, német futamán - melyet a németországi Sachsenringen rendeztek a Moto GP-vel együtt - a 14. helyet csípte el.

A pénteki két időmérő edzés során a 17. rajtpozíciót harcolta ki a magyar versenyző és ezek, valamint a jó legutóbbi, Spa beli szereplése után joggal reménykedhetett a pontszerzésben. A 20 körös (73,42 km) verseny elején Attila szokásához híven előre verekedte magát, a negyedik körtől viszont sajnos fékproblémával is küzdött, így csak nagy nehézségek árán tudta megtartani pontszerző helyét. A két pontot érő 14. hely értékét nagymértékben növeli, hogy a versenyen induló korábbi négyszeres GP500-as ezüstérmes, Randy Mamola a 7, míg a négyszeres világbajnok spanyol Jorge Aspar Martínez a 13. helyen végzett.

Szabó Attilának és a Team Wallis Motor Hungary-nek már 3 pontja van a versenysorozatban, így a csapat bizakodva várja a BMW Boxer Kupa utolsó futamát, melyet augusztus 17-én tartanak a csehországi Brno-ban.