Kémfotók a leggyorsabb Kawasakiról

2003.08.01. 12:27

 
   
   

Bár csak ősszel várható a Kawasaki sportgépek leggyorsabbika, már egy szemfüles fotósnak sikerült elcsípnie az Európában tesztelt egyik prototípust. A spanyol Calafat versenypályáján készültek a képek, ami azt mutatja, a Kawasaki komolyan szándékozik részt venni az 1000-es sportgépek piacán, és nemcsak egy kényelmes utcai gépet akar bemutatni. A képekről annyi látható, hogy felfordított első teleszkópokat kap az újdonság, radiális felfogatású féknyergekkel, hasonlóan a kistesó ZX6-R műszaki megoldásaihoz. A felhasznált alkatrészek valószínűleg még magasabb specifikációjúak lesznek, mint a tavaly bemutatott 600-as sportgépé.

 
   
   

Érdekesen hat a túlnyomásos szívórendszer légbelépője, amely az első lámpák fölött, de a szélvédő alatt helyezkedik el. A szívórészhez vezető légcsatornát valószínűleg a váznyakon vezetik keresztül, mint ez mostanában egyre több modellen megfigyelhető. Az erőforrás természetesen új lesz, de a Kawasakinál hagyományos soros, négyhengeres elrendezésben. Az erőforrás várhatóan 160 lóerő környékén teljesít. A már ZX6-R-nél meg szokott igen alacsony tömeg fogja jellemezni a nagyobb motort is, várhatóan a 170 kg-os határon belül lesz a szárazsúlya. A képekről jól kivehető, hogy a motor a Kawa MotoGP-ben szereplő ZX-RR versenygép formáit örökli, de remélhetőleg sikeresebben szerepel a példaképnél.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.