Emlékmű Katonak

2003.08.06. 10:27

 
   
   

A suzukai futamon végzetes balesetet szenvedő Daijiro Katora emlékeznek sporttársai és szurkolói azzal az emlékművel, amelyet minap avattak Kato hazai pályája közelében, japán Kyusyu kerületében. A 250 köbcentiben világbajnokságot nyert versenyző karrierje az itt található Autopolis versenypályán indult, a Koutake RSC színeiben versenyzett 1993. és 1996. között, még mielőtt aláírt volna a HRC-hez. A Kyusyu székhelyű csapat már más nagy neveket is a MotoGP-be segített, mint Tohru Ukawa, Akira Yanagawa, Makoto Tamada, vagy Ryuichi Kiyonari.

Az emlékmű leleplezésénél megjelentek Kato szurkolói és néhányan, akik az emlékmű létrehozásában segédkeztek: Kenji Manaba az emlékmű állítás ötletének fő támogatója, az Autopolis pálya elnöke, valamint a Koutake RSC tulajdonosa. A megemlékezők közt ott volt még Ryuichi Kiyonari, aki Kato megüresedett helyét foglalhatta el a Telefónica MoviStar Honda csapatánál.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.