Kirúgták a világbajnokot

2003.08.08. 13:34

 
   
   

Bizony nem könnyű a 125 köbcentiben harcolók mindennapi élete a Gyorsasági Motorkerékpáros VB-n. Erről Talmácsi Gábor tudna többet mondani, hogy mekkora harc folyik a pályán és a színfalak mögött. Nos a tavaly még világbajnokságot nyert francia Arnaud Vincentnek a KTM GP125 csapatából kellett távoznia a minap. A szezon további versenyeire a finn Mika Kallio-t szerződtette az osztrák gyár versenycsapata. A gyár által kiadott közleményben indokként az olvasható, hogy bár Vincent egy nagyon gyors, és gyakorlott pilóta, azonban rendkívül nehéz volt összeegyeztetni egy világbajnok elvárásait egy teljesen új fejlesztésű géptől elvárható teljesítménnyel.

A KTM sajtóközlemény közli továbbá, hogy a gyár azért hozta meg a versenyzőcserével kapcsolatos döntését, mert a csapat fejlődésében hiányok mutatkoztak. A KTM úgy véli, hogy az új GP masina bevált, azonban a fejlődés nem mutatkozott meg az eredményekben. A KTM reméli, hogy egy új versenyző friss motivációt hozhat a csapatba, és a motor megmutatja az igazi erejét az elkövetkezendő versenyek során. A gyár arra törekszik, hogy az első tízbe kerüljön a 2003-as idényben, és jövőre pedig a dobogós helyekért küzdjön. Kallio a 2003-as év hátralévő részére és a teljes 2004-es szezonra aláírta szerződését az osztrák cég csapatával. Első versenye az új színekben Brno-ban lesz.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.