Goorbergh marad a Yamahánál

2003.08.12. 16:48

 
   
   

Jürgen van den Goorbergh holland versenyző évekig próbálkozott a Gyorsasági Motorkerékpáros Világbajnokság különféle kategóriáiban, de nem jutott gyári csapat közelébe, és egy-egy kiemelkedő eredménye ellenére sem tartozott soha az élmenők táborába. Idén aztán géposztályt váltott, ráült a Yamaha YZF-R6-os 2003-as gépére a Supersport VB-n, és szinte mindig a dobogós helyekért harcolt. Így a Yamaha Belgarda versenycsapata nem várt a szezon végéig, hanem már most új szerződést kötött a holland versenyzővel a 2004-es szezonra. A 33 éves pilóta jelenleg a második a Supersport VB pontversenyében, pedig csak véletlen került át a MotoGP mezőnyéből, amikor Jamie Whitham és Paolo Casoli váratlanul, - betegség és sérülés - miatt visszavonultak a versenyzéstől, így közvetlenül az idei szezonkezdet előtt esett került Goorbergh a csapathoz, Simone Sannaval egyetemben, akinek azonban nem sikerült túl jól eddig az évad.

Goorbergh elmondta, hogy a szezon elején nem volt még biztos abban, hogy ilyen jól alakulnak majd a dolgok, mivel előtte egyáltalán nem rendelkezett gyakorlattal a négyütemű versenygépek terén. Azonban már az első évadjában a bajnokságért küzdhetett, és ez várakozásán felüli eredmény, mivel az R6-os teljesen új az idei évben. Jövőre további fejlesztések várhatók a versenygépen, különösen a benzinbefecskendező rendszeren, így 2004-re egy még erősebb és jobb motorral vághat neki a bajnokságnak, ezzel nagyobb eséllyel pályázik Goorbergh a világbajnoki címre. Goorbergh jelenleg 37 ponttal lemaradva második Chris Vermuelen mögött. A hátralévő 3 futamon maximálisan 75 pont gyűjthető be.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.