Kistesót kaphat a Kawasaki Z1000

2003.08.19. 11:09

 
   
   

A naked motorok folytatják térhódításukat, és lassan átveszik a túrasport gépek szerepét. A tavaly bemutatott Kawasaki Z1000-es újszerű formatervével, bivalyerős, sportmotortól kölcsönvett blokkjával és megbízható futóművével hamar sikert aratott a vásárlóközönség körében. Azonban a vásárlók egy rétegének egyrészt sok a 127 lóerő, másrészt kevesebbet szeretnének áldozni a sokoldalú motorjukra.

A legújabb pletykák szerint a Z1000-es jövőre kistesót kaphat, mivel a Kawasaki egy 750 köbcentis változat bemutatását tervezi. A hír annak tükrében meglepő, hogy az év eleji állás szerint ugyanez a változat még a 636-os Kawa ZX6-R visszafojtott blokkját kapta volna meg. Most azonban már a legendás, hosszú évekig szolgáló ZX7-R erőforrását emlegetik a hírforrások, mint a motor leendő meghajtó egységét. A valaha szép időket megélt ZX7-R blokk anno 122 lóerő környékén teljesített, de ezt várhatóan 100-105 körüliértékre fogják visszafojtani szelídebb vezérműtengelyekkel és más karburátorokkal. A kisebbik Z formaterve a nagyobb modellét fogja követni, bemutatkozása az idén őszre várható.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.