Egy német a Moto GP-ben

2003.08.21. 10:30

Megállapodás született a Kawasaki Racing Team és Alex Hofmann között, mely szerint a 23 éves német pilóta a teljes 2004-es szezonban egy Kawasaki Ninja ZX-RR-en fog versenyezni a MotoGP világbajnokságban. Hofmann 2002 végén csatlakozott a csapathoz, mint fejlesztő- és tesztpilóta, és fáradhatatlanul dolgozott a Ninja ZX-RR kifejlesztésén.
Vadkártyás versenyzőként is remek teljesítményt nyújtott, az eső áztatta idei holland nagydíjon 10 helyezést ért el. Éppen ezért az elmúlt hetekben több neves csapat is érdeklődött iránta. Hosszas tárgyalások után Hofmann menedzsere Dieter Theis és a Kawasaki megegyeztek.
Alex továbbra is tesztpilóta lesz, jövőre pedig a teljes szezonban versenyezni fog a Kawasaki Racing Teamben. A hétvégi brno-i verseny volt az idei utolsó vadkártyás szereplése a versenysorozatban.
Alex lesz az egyetlen német származású versenyző a MotoGP-ben, szerencsés módon pont egy német csapatnál.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.