Suzuki bomba a krosszgépek piacán

2003.09.02. 12:21

 
   
   

Az RM-Z250 krosszmotor amerikai bemutatását a Suzuki egy nem várt géppel tette igazán izgalmassá. A Suzuki októbertől a Japán Motokrossz Bajnokságon egy alumíniumvázas négyütemű prototípussal, az RM-Z450-nel áll rajthoz. A Suzuki folyamatosan nyomta bemutatója során, hogy ez színtiszta Suzuki, és nem a Kawasakival közös munkálkodás eredménye az új négyütemű krosszversenyző.

A gyár állítása szerint egy teljesen új DOHC vezérlésű, négyszelepes, 449 cm 3-es, vízhűtéses motor hajtja az RM-Z450-et, melyet egy teljesen új alumínium vázba építettek, amihez felhasználták a különböző versenyeken, bajnokságokon felhasznált tapasztalatokat, de még a GSX-R fejlesztési programból is vettek át okosságokat.

A korai tesztek nagyon bíztatóak, és a Suzukinál remélik, hogy az új motokrossz gép megszorongatja majd a konkurens versenyzőket nem csak japánban, hanem 2004-től a Motokrossz GP-n is

Egyéb adatokkal még nem szolgált a Suzuki, az új modell sorozatgyártását jövő augusztusától kezdik.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.